Меню
Меню

Витализиращ крем за чувстителна кожа Arvena Botanicals Vitalizing Face Cream

Витализиращ крем за чувстителна кожа Arvena Botanicals Vitalizing Face Cream
Препоръчан
Витализиращ крем за чувстителна кожа Arvena Botanicals Vitalizing Face Cream

✔ 100% натурална формула

✔ 100% веган

✔ 97% от съставките са със сертифициран биологичен произход

✔ Успокоява възпаления, раздразнения, зачервявания

✔ Намалява белези и несъвършенства 

✔ Ревитализира кожата 

✔ Изглажда текстурата на кожата

✔ Придава сияние на лицето

✔ Тонизира и балансира кожата

30ml

Категория: Анти-акне и омазняване Производител: ARVENA HANDMADE COSMETICS SKU: Доставка
Моля, първо изберете разновидност.
30,00 лв. Не е наличен
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
Не е наличен
БЕЗПЛАТНА доставка над 99лв
✔ Бърза доставка 1-2 работни дни

✔ Преглед преди плащане
✔ Комплимент към всяка поръчка


Висококачествен натурален веган крем за лице с фина текстура, постигната с био растителни масла и био розова вода. Формула, която покрива най-високите стандарти за природосъобразната грижа за здрава и красива кожа.

Формулиран с прецизно подбрани био растителни масла и био розова вода за дълготрайно укрепване на кожната бариера, особено при чуствителни, лесно раздразними кожи. В основата на крема е био флоралната вода от рози, която оказва изключително благоприятно действие – тонизира, хидратира и освежава, което прави крема идеален за чувствителна кожа!

При редовна употреба осигурява на кожата трайно облекчаване на зачервяванията и възпаленията, подпомага заличаването на белезите от акне и несъвършенства, тонизира кожата с ценни нутриенти, поддържа здрава, добре витализирана кожа със здравословно излъчване. 

Подходящ за: Чувствителна кожа; Проблемна кожа; Акнеична кожа; 

Достатъчно нежен, за да въздейства благоприятно и върху чувствителната кожа. Силно ефективен за кожа, предразположена към раздразнения, зачервяване, акне и белези.

Предимства: 

  • 100% натурална формула
  • 100% веган
  • 97% от съставките са със сертифициран биологичен произход
  • Успокоява възпаления, раздразнения, зачервявания
  • Намалява белези и несъвършенства 
  • Ревитализира кожата 
  • Изглажда текстурата на кожата
  • Подобрява излъчването на кожата
  • Придава сияние на лицето
  • Тонизира и балансира кожата
  • Природосъобразна грижа за кожата 
  • Биоразградима опаковка
  • Стъклено шишенце от 30мл с помпа

Основни съставки:

Био маслa от акай, андироба, лавандула, копайба, палмароза, опунция, конопени семки, кайсиеви ядки, петигрен; бизаболол; ниацинамид (витамин В3) с база от био розова вода.

Растителните масла са получени по механичен път чрез студено пресоване на растенията. Механично пресованото масло е чисто, няма  риск в него да попаднат вещества, присъщи на другите процеси на извличане. Ниската температура на добиване запазва в най-голяма степен натуралните им компоненти. Органичните сертификати на използваните растителни масла гарантират, че растенията са отгледани при високите стандарти на органичното био земеделие: без генна модификация, без химикали за наторяване и растителна защита, при чист въздух, чиста почва, чиста подпочвена вода. 

  • Масло от акай (асай)

Добито чрез студено пресоване на плодовете на палмата акаи, на латински: Euterpe oleracea. Големите колкото череши плодове акаи, чиято родина е Бразилия, имат статут на суперхрана, най-вече заради съдържанието на силни антиоксиданти. В козметиката маслото от акаи, влиза в състава на кремовете за контрол на възрастта, заради подчертания ефект за подмладяване на кожата. Свойствата на маслото от акаи да забавя процесите на стареене се дължат на богатия състав на омега-мастни киселини, полифеноли, витамини Е и Д. В литературата маслото от акаи е описано като „извор на младостта“ за тялото, духа и кожата.

  • Масло от андироба

Добито чрез студено пресоване на ядката от орехите на дървото андироба, на латинскиCarapa guaianensis. Родината на андиробата е амазонската джунгла. Пред последните десетилетия се увеличава дърводобива и това довежда до все по-трудното добиване на маслото. Местното население го използва за лечение на кожни възпаления, синини и оттоци, за защита от насекоми и паразити. Маслото е богато на олеинова киселина (до 50%), палмитинова (до 28%), свободни мастни киселини, феноли и йод. Притежава изразени антибактериални свойства, лесно се усвоява от кожата, намалява отоците, торбичките под очите, увеличава микроциркулацията на кръвта. 

  • Био Етерично масло от лавандула

Добива се чрез парна дестилация на теснолистната лавандула, на латински: Lavandula angustifolia. От 70-120 кг цветна маса е необходима за получаване на 1 литър масло с характерно чувствено ухание. Ароматът има доказани свойства да намалява психическото напрежение, умората, безсънието, като носи спокойствие и хармония. Маслото е богата смесица от естествени фитохимикали, като едва 200 са описани в литературата. Най-добре познатите са линалол, линалилацетат, гераниол, борнеол, пинен, камфор, кумарин. Мощният ефект на лавандуловото масло се дължи на взаимодействието на всяка една от съставките му. Те действат възстановяващо при изгаряния, раздразнения, синини и отоци. Лавандуловото масло подпомага оздравителните процеси в кожата по естествен и много ефективен начин.

  • Смола (балсам) от копайба

Получена от дървесния сок на дървото от амазонската джунгла копайба, на латински: Copaiba officinalis. Смолата от копайба, наричана още балсам от копайба, е най-силното природно средство срещу възпаления, бактериални и гъбични инфекции. Наред с бета-кориофилените, смолата от копайба, съдържа редица фитокомпоненти, които засега не са открити другаде. Уникалният състав на копайбата има изразен ефект при най-упоритите кожни проблеми: язви, рани и акне. Успешно заличава белези, оставя кожата чиста и здрава. Неслучайно съвременната медицина обръща все повече внимание на лечебните й свойства и признава огромния потенциал на копайбата.

  • Био етерично масло от палмароза

Добито чрез парна дестилация на стъблата на тревистото растение палмароза, на латински: Cymbopogon martini. Около 70 кг суха маса са необходими за получаването на около 1 литър масло с чувствено хлорално ухание на рози. Ароматът носи душевен баланс и стимулира ума. Маслото има подчертани антимикотични и антибактериални свойства, регулира мастната секреция, възстановява водно-липидния баланс на кожата. Успешно се използва при редица дерматологични проблеми като гъбични инфекции, дерматит, псориазис, акне и белези. Етеричното масло от палмароза стимулира регенерацията на клетките, заличава фините бръчки и прави кожата еластична.

  • Масло от опунция (бодлива круша)

Добито чрез студено пресоване на семената от плодовете на кактуса опунтия, на латински: Opuntia ficus-indica. Родината на опунтията е Мексико, но днес може да бъде срещана и в Мароко. Маслото от опунтия остава най-скъпото растително масло, използвано в козметиката. В състава му влиза рядко срещания, но мощен антиоксидант делта-7-стигмастерол, който защитава клетките от пораженията на свободните радикали. Съдържанието на над 85% ненаситени мастни киселини, в т.ч. линолова играят незаменима роля в регенерирането на клетките и предотвратяването на раздразнения, възпаления и акне. Маслото от опунтия има интензивен ефект върху кръговете под очите, белезите и фините бръчки. Всички тези козметични качества превръщат маслото в ценна съставка в продуктите за чувствителна и акнеична кожа, околоочните кремове и тези за контрол на възрастта.

  • Био растително масло от конопени семена

Добито чрез пресоване на семената на конопа, на латински: Cannabis sativa и се счита за едно от най-пълноценните масла, поради високото съдържание на антиоксиданти, в т.ч. каротини, протеин, фитостероли, фосфолипиди, както и редица микроелементи като калций, магнезий, сяра, желязо, калий, цинк и фосфор. Масло, богато и на витамини A, D и E. Зеленикавият цвят на конопеното масло се дължи на естествено съдържащия се в семената хлорофил. Едно от най-ценните качества на конопеното масло е високото съдържание на есенциалните омега 3, омега 6 и омега 9 мастни киселини, необходими за правилното фукциониране на клетките и добрата обмяна на веществата. В козметиката конопеното масло се използва главно заради своите противовъзпалителни и превъзходни свойства, забавящи стареенето. Много подходяща грижа е за суха и възпалена кожа, поради своите овлажняващи и антимикробни свойства. Бързо попива, прави кожата мека и гладка.

  • Масло от кайсиеви ядки

Добито чрез студено пресоване на кайсиевите ядки на плодното дърво кайсия, на латински: Prunus armeniaca. Маслото от кайсиеви ядки съдържа над 60% олеинова и над 25% линолова киселина (омега 6), витамин Е, както и редица минерали. Този състав определя изключителната му роля за възстановяването на структурни увреждания на клетъчната мембрана и предпазва от преждевременно стареене в т.ч. фотостареенето. Освен това стимулира производството на колаген и има силно овлажняващ ефект.

  • Етерично масло от петигрен (горчив портокал)

Добито чрез водна дестилация на клонки, листа и завръзи на горчивия портокал, на латински: Citrus aurantium amara. Маслото петигрен е познато в Азия от древността и продължава да се използва в традиционната медицина. Днес е широко известно по цял свят със своето дълготрайно свежо ухание и със свойството да стимулира ума. В козметиката се цени с отличния дезодориращ ефект и повлияването на кожни дефекти, в т.ч. целулит и стрии. В състава му се открива синефрин и хесперидин, които действат благоприятно на обмяната на веществата и подобряват състоянието дори на най-капризната кожа. Осигурява на кожата необходимото подхранване и тонизиране. 

  • Бизаболол

Бизабололът се извлича от етеричното масло от лайка и представлява мастно разтворимо вещество с изключителни противовъзпалителни качества. Влага се в широка гама козметични продукти заради антибактериалното и антимикотичното си действие. От една страна бизабололът спира развитието на микробите, а от друга активира регенерацията на кожните клетки. Затова, освен за повлияване на различни кожни раздразнения и възпаления, бизабололът се влага и в кремове за подмладяваща грижа.

  • Витамин В3 (ниацинамид)

Ниацинамидът е една от коензимните форми на витамин В3. На това се дължи високата биоактивност, най-важната от които е участието на витамин В3 в изграждането на тъканите т.е. количеството на витамин В3 има пряка връзка с регенерирането на кожата, повлияването на кожни дефекти, пигментни петна и белези. Витамин В3 участва в синтеза на липиди, които поддържат бариерната функция на кожата и предпазват от загуба на влага, възпаления и раздразнения. Проучвания сочат, че ниацинамидът е успешен при терапията на акне и розацея и има антикомедогенен ефект.

  • Българска БИО розова вода

Розовата вода е хидролатът получен при водно-парната дестилацията на  цвят от свежа маслодайна роза Rosa Damascena. Наричана още флорална или цветна вода, съдържа до 0.1% етерично розово масло. Розовата вода е позната с отличните си козметични качества – тонизира, балансира и хидратира кожата.


Изборът та ARVENA да използва само и единствено флорални води като водна съставка, е породен от стремежа към постигане на съвършената грижа за вашата кожа!

Сутрин и вечер. 

Нанесете на добре почистена кожа върху лицето, шията и деколтето. 

Съвет от ARVENA: За постигане на максимално ефективни резултати, използвайте като дневен крем Витализиращ крем за чувстителна кожа Arvena Botanicals Vitalizing Face Cream в комбинация с Нощен крем с витамин С Arvena Botanitals Vitamin C Night Cream. 

Rosa damascenа (rose) flower water*, cannabis sativa (hemp) seed oil*, prunus armeniaca (apricot) kernel oil*, glycerin, cetearyl alcohol, opuntia ficus-indica (prickly pear) seed oil*, glyceryl stearate citrate, niacinamide (vitamin B3), glyceryl caprylate, copaiba officinalis (balsam copaiba) resin*, carapa guaianensis (andiroba) seed oil*, еuterpe oleracea (acai) pulp oil*, bisabolol, lavandula angustifolia (lavender) oil*, citrus aurantium amara (petitgrain) leaf/twig oil, cymbopogon martini (palmarosa) oil*, xanthan gum, tocopherol, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, helianthus annuus (sunflower) seed oil, sodium anisate, citral**, farnesol**, geraniol **, limonene**, linalool**, linalyl acetate**.

*сертифициран биологичен произход, 97%;

** естествено съдържащи се в етеричните масла;    

Ревюта


Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки