Меню
Меню

Натурален подхранващ крем за тяло Arvena Charisma Body Butter

Натурален подхранващ крем за тяло Arvena Харизма
Натурален подхранващ крем за тяло Arvena Charisma Body Butter

✔ 100% натурален състав

✔ 97% сертифициран биологичен произход

✔ Подхранва и хидратира

✔ Оздравява и защитава

✔ Тонизира и омекотява 

✔ Изглажда за копринен допир 

✔ Подсилва естествения блясък 

✔ Харизматично ухание

150ml

Категория: ТЯЛО И SPA Производител: ARVENA HANDMADE COSMETICS SKU: Доставка
Моля, първо изберете разновидност.
29,50 лв. Не е наличен
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
Не е наличен
БЕЗПЛАТНА доставка над 99лв
✔ Бърза доставка 1-2 работни дни

✔ Преглед преди плащане
✔ Комплимент към всяка поръчка


Висококочествен натурален крем за тяло, базиран на седем био масла и био розова вода. Подхранва кожата на тялото и подчертава вашата Харизма.

Формула, която покрива най-високите стандарти за природосъобразната грижа за здрава и красива кожа.

Едно вълнуващо изживяване за сетивата и 100% натурална наслада за кожата в комбинация от седем био масла: коноп, какао, ший, кокос, пачули, сантал и грейпфрут. В основата на крема е флоралната вода от рози, която оказва изключително благоприятно действие – тонизира, хидратира и освежава, което прави крема подходящ за всеки тип кожа, дори за чувствителна!

Подходящ за Всеки тип кожа, дори за чувствителна; За суха кожа; 

Предимства:

  • 100% натурален състав
  • 97% сертифициран биологичен произход
  • Подхранва кожата
  • Хидратира кожата 
  • Тонизира кожата
  • Подсилва естествения блясък 
  • Оставя кожата с копринен допир 
  • С мощна антиоксидатна защита
  • Оздравява кожата
  • Повлиява възпаления 
  • Природосъобразна грижа за кожата
  • С приятно ухание, отпускащо сетивата 

Основни съставки:

БИО масла от коноп, какао, ший, кокос, пачули, сантал и грейпфрут и био розова вода. 

  • БИО масло от конопени семена

Добито чрез пресоване на семената на конопа, на латински: Cannabis sativa и се счита за едно от най-пълноценните масла, поради високото съдържание на антиоксиданти, в т.ч. каротини, протеин, фитостероли, фосфолипиди, както и редица микроелементи като калций, магнезий, сяра, желязо, калий, цинк и фосфор. Масло, богато и на витамини A, D и E. Зеленикавият цвят на конопеното масло се дължи на естествено съдържащия се в семената хлорофил. Едно от най-ценните качества на конопеното масло е високото съдържание на есенциалните омега 3, омега 6 и омега 9 мастни киселини, необходими за правилното фукциониране на клетките и добрата обмяна на веществата. В козметиката конопеното масло се използва главно заради своите противовъзпалителни и превъзходни свойства, забавящи стареенето. Много подходяща грижа е за суха и възпалена кожа, поради своите овлажняващи и антимикробни свойства. Бързо попива, прави кожата мека и гладка.

  • БИО масло от какао

Маслото от какао се получава от зърната в плодовете на вечнозеленото какаово дърво, на латински: Theobroma cacao, растящо в диво състояние в Централна и Южна Америка. Какаовите зърна се оставят първо да ферментират, после се изсушават и накрая се пекат. След отстраняването на твърдата черупка, меката вътрешност се пресова. Плантациите от какаово дърво изискват строго определени климатични условия (температура, влажност, почва и сянка), които са възможни в Тропиците на Централна и Южна Америка, Африка и Индонезия. Какаото и какаовото масло са търсени суровини за хранително-вкусовата промишленост и медицината заради изключителните си вкусови качества и ползи за човешкото здраве.

В козметиката какаовото масло широко се използва в продуктите за лице, тяло и коса, разтопява се при телесна температура и нанасянето му върху кожата е лесно и много приятно. Съдържа предимно наситени мастни киселини в т.ч. лауриновата, палмитинова, стеаринова, които осигуряват превъзходна хидратация, естествен блясък и копринено усещане. Полифенолите на какаовото масло са добре изучени и научно е доказано, че стимулират клетъчния растеж, предотвратяват образуването на бръчки и стрии, заличават белези. Мощните антиоксидантни свойства на кокосовото масло предпазват кожата от фотостареене и осигуряват надеждна защита на клетките от оксидативен стрес.

  • БИО масло от ший

Наричано още масло от Карите, то се добива от ядките на дърво ший, на латински: Lutyrospermum parkii, растящо в диво състояние в саваните на Централна и Западна Африка. Дърветата са вековни, дават първите си плодове след 25 години и сигурно затова  името му означава „живот“. Преди да се пресоват ядките, се отделят от твърдата си черупка, варят се и се сушат на слънце 3-4 дни. Всички процеси са ръчни и по местните канони са привилегия на жените. Маслото от ший има свещено значение на местните общности, а вече и в цял свят, когато става дума за приложението му в натуралната козметика за лице и тяло. Това се дължи на богатия му състав: съдържа така полезните за кожата витамини А и Е, множество мастни киселини, като най-ценните са есенциални – линолова, алфа-линоленова, арахидонова.  Маслото от ший има естествен слънцезащитен фактор 4 и предпазва от изгаряне и поява на бръчки, защитава клетките от свободните радикали. Стимулира възстановяването на кожата в дълбочина и забавя стареенето. Много се цени заради подобряването на еластичността, лесното нанасяне и свойството да не запушва порите.

  • БИО масло от кокос

Кокосовото масло се получава чрез пресоване от вътрешната част на ореха на кокосовата палма, на латински: Cocos nucifera. Тя е разпространена в Тропиците и в превод от санскрит името й означава „дървото на живота“.

Поради голямото стопанско значение на кокосовото масло се прилагат различни методи на производство. Индустриалните, в повечето случаи, използват различни химически разтвори за отделянето на бялата вътрешна част на ореха (месо, ендосперм, копра), после се изсушава на температури около 600С, а след пресоването, полученото кокосовото масло се обработва допълнително.

При биологичният добив на кокосово масло копрата се пресова непосредствено след брането на узрели кокосови орехи. Така се съхраняват всички ценни съставки, които имат благотворно, дори лечебно действие както при консумация, така и приложени върху кожата и косата.

В козметиката кокосовото масло се използва все повече и повече заради доказаните му всестранни ползи за кожата. Защитава я от агресивното въздействие на околната среда, предотвратява раздразненията и поява на нежелана пигментация, възстановява увредените клетки. Има силно противомикробно действие, предпазва и лекува възпаления като акне и повлиява дори упорити кожни микози. Това уникално универсално свойство на кокосовото масло се дължи на специфичния му състав: над 90% са наситените мастни киселини, половината от които е лауриновата – тя е най-добре усвоимата мастна киселина от кожата. Кокосовото масло омекотява, заздравява, поддържа защитната функция на кожата в перфектно състояние.

  • БИО масло от пачули

  • Етерично масло от сандалово дърво

Етеричното масло се добива чрез парна дестилация от сърцевината на сандаловото дърво, на латински: Santalum spicatum. Използват се диворастящи в Индия и в Австралия дървета на възраст над 30 години, което обуславя високата цена на сандаловото масло. От 20 кг дървесина се получава около 1 л. масло с екзотичен дървесен аромат. Той повлиява сетивата успокояващо и ги издига до нирвана. Етеричното масло е богато на санталол, сантален, бизаболол и камферонол. Проявява противовъзпалително свойство, премахва петна и белези, заличава бръчките. Стимулира кръвоснабдяването, с което действа възстановяващо и освежаващо за кожата, възвръща блясъка и свежестта й.

  • БИО масло от грейпфрут

  • Българска БИО розова вода

Розовата вода е хидролатът получен при водно-парната дестилацията на  цвят от свежа маслодайна роза Rosa Damascena. Наричана още флорална или цветна вода, съдържа до 0.1% етерично розово масло. Розовата вода е позната с отличните си козметични качества – тонизира, балансира и хидратира кожата.


Изборът та ARVENA да използва само и единствено флорални води като водна съставка, е породен от стремежа към постигане на съвършената грижа за вашата кожа!

Нанесете на чиста кожа върху цялото тяло. 

Rosa damascenа flower water*, theobroma cacao seed butter*, butyrospermum parkii butter*, cocos nucifera oil*, cetearyl alcohol, glyceryl stearate citrate, glycerin, cannabis sativa seed oil*, glyceryl caprylate, xanthan gum, tocopherol, santalum spicatum wood oil*, citrus paradisi peel oil*, pogostemon cablin leaf oil*, helianthus annuus seed oil, sodium anisate, lactic acid, citral**, limonene**, linalool**, geraniol**, farnesol**.

* сертифициран биологичен произход
** съставки на етеричните масла

Ревюта


Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки