Меню
Меню

Какво е МАСКНЕ и Как Да Се Предпазите?

# MASKNE Е НОВОТО АКНЕ!


Сега, когато предпазните маски за лице са нещо нормално в нашето ежедневие, възниква ново предизвикателство за нашата кожа. Въпросът, които много хора вече си задават и търсят отговор на него е: "Как да се предпазим от акнето, което се образува вследствие на носене на маската?"

Какво точно е МАСКНЕ???

Технически е "механично акне"

Технически, този тип кожен проблем може да бъде наречен “механично акне”, защото се причинява от многократното триене, натиск и раздразнение на кожата при редовното и постоянното използване на средства, покриващи част от лицето, като предпазните маски например. И както вече се досещате, възпаленията и болезнените пъпки се появяват точно в зоните, които маската физически докосва или покрива: носът, брадичката, бузите и челюстта.

Физически е "блокаж на порите"

От физиологична гледна точка, предпазната маска за лице затруднява нормалното дишане на кожата и причинява запушване на порите, като ги запълва и блокира в тях пот, грим, излишното омазняване от кожата и други запушващи частици. От друга страна, кожата става по-податлива на възпаления, тъй като маската не винаги е достатъчно чиста и от дъха ни се получава овлажнена среда, която е райско място за размножаване на бактериите, причиняващи загнояване и болезнено, дълбоко акне.

Нека ви ПОМОГНЕМ при ЛЕЧЕНИЕТО на #MASKNE

THE ORMEDIC COLLECTION


ПОДХРАНВАНЕ - ЗАЩИТА - УСПОКОЯВАНЕ

Колекцията ORMEDIC е базирана на органични съставки, с които се постига подсилване на кожната бариера за максимална защита от външни агресори и балансиране на естественото рН на кожата. Козметика за лице, създадена от естетични и пластични хирурзи, тествана от професионалисти в бранша и наистина постига резултати - клинично доказани! Чисти органични формули от мощни ботанически екстракти - без вредни елементи в тях, като фталати, парабени, минерални масла, изкуствени аромати и синтетични багрила. 

Време е да дарите кожата си с лечебното въздействие на ORMEDIC за повече подхранване, повече защита и повече спокойствие за вас и вашата кожа. 

Изготвихме за вас специфични Маскне ритуали, базирани на проблемите, с които можете да се сблъскате

Вземете продуктите в пакет за максимална ефективност върху кожата и се възползвайте от намалената цена.

☞ Създадени от дерматолози, естетични и пластични хирурзи

☞ Физични формулировки, клинично тествани с доказани резултати

☞ Без парабени, фталати, минерални масла, изкуствени аромати

☞ Без тестове върху животни

☞ Рециклируеми опаковки с грижа към прородата


ФАКТИ от ПРЕСАТА за #MASKNE


Акнето в своя ПИК

 

 ☞ “Оплакванията за пъпки, черни точки, обриви и други кожни проблеми са достигнали своя пик и голяма част от тях са свързани основно с носенето на маска” - споделя Американската академия по дерматология. И продължава: "Триенето от маската може да предизвика възпаления и раздразнения, да запуши порите, които от своя страна да доведат до акне със сериозни кисти, след които остават белези за цял живот."

 

 ☞ Китайско проучване показва значително увеличение на акне при хора, които носят маска повече от четири часа всеки ден в продължение на повече от два месеца. Производството на себум може да се увеличи с цели 10%.


Хигиената и правилната грижа за кожата са от решаващо значение за лечението на маскнето и поддържане на здрава кожа за в бъдеще.
Не се колебайте да направите промени в начина, по който се грижите за кожата си, още преди да се появят проблемите с маскнето.
Изберете органична селекция от висококачествени козметика за кожата си, подходящи за третиране на маскнето.

Имайте здрава и млада кожа всеки ден, независимо от предизвикателствата пред вас!

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки